Aktuelle saker fra senteret

Tips og nyttig info

Trailersjåfør fra Porsgrunn ned 30 kilo på 5 måneder

Magen er borte og formen er som natt og dag i forhold til da han startet opp med EasyLife i januar 2022. Her ser vi Stian i resepsjonen med sin EasyLife instruktør, Randi Jenshaug Arnesen. 

Magen er borte og formen er som natt og dag i forhold til da han startet opp med EasyLife i januar 2022. Her ser vi Stian i resepsjonen med sin EasyLife instruktør, Randi Jenshaug Arnesen. 

 

Trailersjåfør fra Porsgrunn ned 30 kilo på 5 måneder

 

Da jeg satt hjemme i sofaen i romjulen og ble andpusten bare jeg så vidt rørte på meg, forsto jeg at jeg måtte gjøre noe. Derfor sa jeg klart i fra på møtet jeg hadde her på MyLife i Skien, at jeg var klar for å gjøre alt hva enn de ba om, bare jeg gikk ned i vekt, forteller Stian Risdal (50), som opplevde at kiloene bare raste av ham de neste fem måneder fram til sommeren. 

Han hadde alltid vært kraftig og tung. Det gjaldt alle menn i hans familie. Men han ble bare enda tyngre av å sitte i traileren time etter time, kun avbrutt av noen stopp for å hive i seg en kebab når han ble sulten.


- Til slutt ble det så ille at jeg kjente meg andpusten bare av å sitte stille, mens det å gå ned i kjelleren for å hente opp ved, var et «helvete». Nei, livet var blitt fryktelig slitsomt, og jeg forsto at jeg måtte gjøre noe. Da vekten viste 139,8 kilo, og var 200 gram fra å bikke 140 i romjulen 2021, var grensen nådd.


Problemet var bare at Stian ikke visste helt hva han skulle gjøre. Han hadde nemlig tenkt på å gå ned i vekt lenge, uten å vite hvordan.


- Jeg hadde ingen løsning. Saken er nemlig også at jeg hatet å trene, forteller 50-åringen, som derimot kjente noen som hadde gått ned mange kilo ved hjelp av livsstilsprogrammet EasyLife, på MyLife sentret vegg i vegg med Herkules kjøpesenter.

Både Stian Risdal og hans EasyLife instruktør, Randi Jenshaug Arnesen, har god grunn til å være stolte. For ingen hadde vel trodd at denne karen veide 140 kilo bare 9 måneder tidligere. Nå trener han også 3-4 ganger i uka på MyLife, han som hatet å trene tidligere. Her avbildet sammen med senterleder Aud Karin 

Villig til alt


Derfor ringte han til MyLife, og den 10. januar i 2022 fikk han et møte med daværende senterleder, Ann Kristin Kleppe. Det ble et veldig avgjørende møte i Stians liv.


- Jeg sa til henne at jeg var villig til å gjøre absolutt alt de ba meg om. Jeg hadde ingen ting å tape. Jeg måtte bare ned i vekt. 


Stian forteller også at han klarte å ta av 10 kilo på egen hånd før EasyLife-kurset startet 26. januar, og at han ikke hadde satt seg noe mål i forhold til hvor mange kilo han ville ned i løpet av kurset. Han ville bare følge EasyLife- programmet, og gjøre det hans EasyLife-instruktør, Randi Jenshaug Arnesen, fortalte ham at han skulle gjøre. Det viktigste for Stian var å gå ned mye i vekt.

 

«Det var et helvete bare å gå ned i kjelleren for å hente ved»


- Selv om jeg ikke hadde satt meg noe mål i forhold til vekt, hadde jeg 120 kilo i bakhodet. Om jeg nådde dit, skulle jeg være veldig fornøyd.


Men 120 kilo nådde han raskt, og det hadde ikke vært vanskelig i det hele tatt.


- Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne prøve å gå ned til 110 kilo også. Men da det også gikk veldig greit, uten problemer, bestemte jeg meg for at jeg ville under 100 kilo for første gang på så lenge jeg kan huske. Ja, jeg tror jeg må ha vært 20 år, eller yngre, sist jeg vekten min var tosifret.

 

Les hele magasinet her

 

Under 100 kilo


Rett før St. Hans viste vekten til EasyLife-instruktøren på MyLife 99 kilo. Da kjente også Stian at det var nok.


- Ja, jeg forsto på kroppen min at jeg var i mål. Jeg hadde jo veid 140 kilo seks måneder tidligere og 130 kilo da kurset startet. Så det å veie under 100 kilo, var helt fantastisk for meg. Jeg kjente meg som et helt nytt menneske, både fysisk og mentalt.


Siden da har Stian ligget og vaket på mellom 98 og 102 kilo, og det har ikke vært noen problemer for ham å holde vekten i de fire månedene som har gått fra slutten av juni til vi møter ham i slutten av oktober.

Mindre kebab


Det har blitt slutt med å stappe i seg kebab på annenhver bensinstasjon for Stian. – Kostholdet mitt er helt lagt om. Jeg liker å lage mat, og jeg lager skikkelig mat, som jeg har lært på EasyLife-kurset. Jeg har også blitt bevisst på mengden jeg putter i meg, selv om jeg fortsatt kan kose meg med en kebab. Bare ikke hver dag.


- Jeg veier meg hver dag, og har jeg gått opp en kilo eller to, justerer jeg i forhold til maten slik at jeg går ned igjen. Tror jeg har funnet en fin måte å leve på nå, både i forhold til mat og trening. Vet også at jeg aldri vil tilbake der jeg var. For nå er livet så mye bedre enn tidligere.


- Folk sier jo også at de knapt nok kjenner meg igjen. Det gjelder både utseendemessig og væremåten min. Har nok å gjøre med at jeg føler meg mye lettere til sinns nå.

 

Trener 3-4 ganger i uken


Stian har også begynt å trene regelmessig, han som aldri hadde trent i hele sitt liv, og egentlig hatet det.


- Jeg liker egentlig ikke å trene nå heller. Men jeg innser at det er nødvendig og at det hjelper. For jeg har blitt mye sterkere i hele kroppen, og fått et helt annet overskudd enn jeg noen gang har hatt, forteller Stian, som trener variert, både styrke- og kondisjonstrening på MyLife.

Lettere å kjøre


Før kunne ikke Stian variere ratthøyden i traileren sin på grunn av vekten. – Magen var i veien og gjorde at jeg for eksempel ikke kunne knekke rattet helt ned. Det kan jeg nå, så jobben min også er blitt mye lettere.

Før han startet opp med EasyLife programmet på MyLife i Skien i januar 2022, var det et slit for Stian Risdal bare å komme seg opp i lastebilen sin. Nå derimot går det som en lek.  

Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.